Alimentatie (opnieuw) berekenen

Je wilt graag weten waar je financieel aan toe bent na een scheiding. Moet je alimentatie betalen of heb je recht op alimentatie: belangrijk is dat dit in overeenstemming is met jouw financiële situatie. Wij maken voor je een uitgebreide alimentatieberekening, zodat je precies weet waar je financieel aan toe bent.

 

Alimentatie is van heel veel factoren afhankelijk. Niet alleen van jouw persoonlijke situatie, maar ook van wetgeving, normen en fiscale wetgeving. De normen wijzigen regelmatig en ook de fiscale wetgeving. Het is goed mogelijk dat een alimentatie eerder werd berekend op basis van persoonlijke situatie, normen of fiscale wetgeving, die later zijn gewijzigd. Regelmatig een herberekening laten maken is verstandig.

 

Omdat er zoveel factoren van invloed zijn, die je op veel manieren kunt interpreteren, is het belangrijk dat je je niet laat verleiden tot eenvoudige berekeningen die je op internet kunt vinden. Houd je je hier aan vast dan betaal je mogelijk jarenlang teveel of ontvang je jarenlang te weinig. Laat het goed uitrekenen, dat geeft rust en duidelijkheid voor de toekomst!

 

Volgt uit een (her)berekening dat een alimentatie hoger of lager moet zijn, dan vinden wij het altijd belangrijk hierover in onderling overleg afspraken te maken. Procederen is ons vakgebied, maar wij weten als geen ander hoeveel tijd, negatieve energie en vooral kosten, dit met zich meebrengt. Goede oplossingen vinden, vinden wij belangrijker, dan tot het uiterste procederen. Wij zullen dan ook altijd proberen hier zonder tussenkomst van de rechter uit te komen.

 

Voor het (opnieuw) berekenen van alimentatie, proberen wij zoveel als mogelijk te werken met vaste totaal-tarieven. Dan weet je waar je aan toe bent. In een eerste kennismakingsgesprek kan een inschatting gemaakt worden van de kosten.

 

Wil je meer informatie of een kosteloos en vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek maken, om de mogelijkheden te bespreken, neem dan contact op!