Samen scheiden Mediation

Scheiden doe je samen, hoe vreemd dat misschien ook soms klinkt. Ook al gaan jij en je partner uit elkaar, het is toch van belang voor jullie allebei, om dit op een goede, respectvolle manier te doen, zeker als er kinderen in het spel zijn. De snelste manier om uit elkaar te gaan is mediation.

 

Er moeten veel zaken geregeld worden. Wie gaat waar wonen? Waar gaan de kinderen wonen? Hoe moet het vermogen verdeeld worden?

 

De periode waarin een beslissing tot scheiden wordt genomen is emotioneel en chaotisch. Er heerst een heleboel onduidelijkheid en onzekerheid. Het is dan juist van belang om samen goede afspraken te maken. Niet alleen als sprake is van een huwelijk, maar ook als er sprake is van een beëindiging van een samenwoning.

 

Alleen advocaten mogen echtscheidingsverzoeken indienen bij de rechtbank. Bij een huwelijk is dus altijd een advocaat nodig om tot een scheiding te komen.

 

Karina Beers is zowel advocaat als scheidingsmediator. In meerdere gesprekken worden jullie begeleid op zowel juridisch als op relationeel en emotioneel gebied. De afspraken die gemaakt worden over de kinderen, worden opgenomen in een ouderschapsplan. Alle andere afspraken worden opgenomen in een convenant (een overeenkomst). De procedure bij de rechtbank, die noodzakelijk is om tot een scheiding te komen, kan dan geheel schriftelijk verlopen. U hoeft zelf niet naar de rechtbank.

 

De voordelen:

 

Een scheiding brengt al veel onzekerheid en onduidelijkheid met zich mee. Daarom proberen wij in trajecten van samen scheiden zoveel als mogelijk te werken met vaste totaal-tarieven. Dan weet je waar je aan toe bent. In een eerste kennismakingsgesprek kan een inschatting gemaakt worden van de kosten.

 

Wil je meer informatie over samen scheiden, een informatiepakket ontvangen of een kosteloos en vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek maken, om de mogelijkheden te bespreken, neem dan contact op!