Stiefplan

Een nieuw gezin ontstaat op de bouwstenen van eerder verdriet: na een echtscheiding of nadat één van de ouders is overleden. Een nieuw gezin vormen is niet makkelijk. Dat blijkt wel uit het hoge aantal tweede echtscheidingen van 60%. Gelukkig hoeven tweede relaties steeds minder te mislukken. Met goede informatie vooraf of tijdens het tweede huwelijk kunnen veel problemen voorkomen worden.

 

Karina Beers is gecertificeerd Stiefplan-coach en gespecialiseerd in het begeleiden van ouders, stiefouders en kinderen in samengestelde gezinnen. Vorm je een samengesteld gezin of ga je een samengesteld gezin vormen, dan is het verstandig duidelijke afspraken met elkaar te maken over jullie gezin. Dit maakt jullie gezin toekomstbestendiger.

 

Alle belangrijke vragen komen aan bod als: wie is de hoofdopvoeder en wie is mee-opvoeder? Hoe ga je om met de andere ouder? Hoe ga je om met de verschillende opvoedstijlen? Hoe ga je om met de financiën? Afspraken worden vervolgens opgenomen in een Stiefplan. Dit Stiefplan dient als handleiding, met als uitgangspunt de gezinssituatie voor ieder gezinslid zo ideaal mogelijk te laten zijn.

 

Wil je meer informatie over het Stiefplan of een kosteloos en vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek maken, om de mogelijkheden van het vormen van een samengesteld te bespreken, neem dan contact op!

 

 

stiefplan