Wat doen we?

Samen scheiden (Mediation)

Scheiden doe je samen, hoe vreemd dat misschien ook soms klinkt. Ook al gaan jij en je partner uit elkaar, het is toch van belang voor jullie allebei, om dit op een goede, respectvolle manier te doen, zeker als er kinderen in het spel zijn.

Lees verder

Alimentatie (opnieuw) berekenen

Je wilt graag weten waar je financieel aan toe bent na een scheiding. Moet je alimentatie betalen of heb je recht op alimentatie: belangrijk is dat deze in overeenstemming is met jouw financiële situatie. Wij maken een uitgebreide alimentatieberekening voor je, zodat je precies weet waar je financieel aan toe bent. Lees verder

Second opinion

Misschien ben je al in een scheiding verwikkeld of in een andere familierechtkwestie en wil je graag dat iemand met een frisse nieuwe blik van een afstand meekijkt. Of controleert of het goed gaat. Wij helpen je graag met het geven van een second opinion. Wij kijken met je mee, controleren en geven advies hoe je verder kunt. Het grote voordeel is dat dit een impasse kan doorbreken.

Lees verder

Huwelijkse Voorwaarden / Samenlevingsovereenkomst

Niet alleen aan het einde van een relatie of een huwelijk is het verstandig goede en duidelijke afspraken met elkaar te maken, juist ook aan het begin. Weten waar je aan toe bent en de financiën met elkaar inzichtelijk maken. Dit kan een hoop discussie en moeilijkheden in de toekomst voorkomen. Niet iets waar je aan denkt als je op een roze wolk van een nieuwe relatie zit, maar wel heel verstandig om te doen. Lees verder

Alleen scheiden (Advocaat)

Lukt het niet, of kan het niet, om samen te scheiden, dan is het mogelijk alleen te scheiden met behulp van een advocaat. Ook dan zal geprobeerd worden samen afspraken te maken met jouw (ex-)partner. Lukt dit niet, dan wordt een beslissing van de rechter gevraagd. Lees verder

Omgang en Gezag

Ben je uit elkaar, dan is het belangrijk goede afspraken te maken over de kinderen. Waar gaan de kinderen wonen? Hoe moet het contact met de andere ouder zijn? Hoe ga je samen beslissingen nemen over de kinderen? Vragen waarop een antwoord moet komen.

Lees verder

Stiefplan

Een nieuw gezin ontstaat op de bouwstenen van eerder verdriet: na een echtscheiding of nadat één van de ouders is overleden. Een nieuw gezin vormen is niet makkelijk. Dat blijkt wel uit het hoge aantal tweede echtscheidingen van 60%. Gelukkig hoeven tweede relaties steeds minder te mislukken. Met goede informatie vooraf of tijdens het tweede huwelijk kunnen veel problemen voorkomen worden.

Lees verder

Wat doen we ?

Wat doen we? En wat nog meer? Beers Advocatenkantoor is familierechtspecialist. Niet alleen specialist in de uitgelichte punten, maar specialist op alle fronten van het familierecht. Je kunt dus ook bij ons terecht met vragen over onderwerpen die hier niet specifiek zijn uitgelicht.

Lees verder