Wettelijke alimentatie indexering 2024

Posted by | No Tags | Blog | Reacties uitgeschakeld voor Wettelijke alimentatie indexering 2024

De wettelijke alimentatie indexering 2024 is bekend: 6,2%.

Jaarlijks stijgen de kosten van levensonderhoud. Vaak stijgen ook de lonen. Daarom vindt ook jaarlijks stijging van de kinder- en partneralimentatie plaats, door middel van indexering van de alimentatie.

De kinderalimentatie en partneralimentatie worden met ingang van 1 januari 2024 verhoogd met 6,2%.

De minister van Veiligheid en Justitie heeft dit percentage bekend gemaakt (Beschikking wijzigingspercentage levensonderhoud 2024). Het indexeringspercentage is gebaseerd op het loonindexcijfer van het voorgaande jaar, gebaseerd op salarisontwikkelingen in het bedrijfsleven en bij de overheid. Jaarlijks wordt de kinder- en partneralimentatie met dit cijfer geïndexeerd.

Dit betekent dat vanaf 1 januari 2024 de maandelijkse alimentatie verhoogd dient te worden met 6,2%. De verhoging geldt automatisch vanaf 1 januari. Hiervoor is geen brief of formulier vereist, maar het is wel verstandig de ex-partner op het nieuwe bedrag te wijzen.

Op de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) is eenvoudig te berekenen hoe hoog de alimentatie jaarlijks dient te zijn, na indexering.

Heb je vragen over de wettelijke indexering, neem je dan contact met ons op?


No Comments

Comments are closed.