Uit elkaar, en nu ?

Posted by | No Tags | Blog | Reacties uitgeschakeld voor Uit elkaar, en nu ?

uit-elkaar-en-nu-beers-advocatenkantoor

Uit elkaar, en nu?

Overweeg je te gaan scheiden of uit elkaar te gaan, dan komt er een heleboel op je af. De belangrijkste vraag die waarschijnlijk door je hoofd speelt is, en nu?

Wellicht voor de hand liggend gezien vanuit mijn positie als advocaat-mediator, maar maak een afspraak voor een eerste kosteloos gesprek met een advocaat-mediator. Je hebt dan de mogelijkheid advies te krijgen over jouw specifieke situatie. Zo kun je je oriënteren over de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Je hebt dan ook de mogelijkheid te ontdekken of je aan het juiste adres bent. Heb je te maken met een deskundige? Heb je te maken met iemand bij wie je je prettig voelt? Belangrijk, want er moet een heleboel geregeld worden op allerlei verschillende fronten, zoals afspraken over de kinderen, het huis, de financiën enzovoorts. Omdat er zoveel geregeld moet worden, moet je wel het gevoel hebben dat je bij de juiste persoon aan tafel zit, die de kennis in huis heeft en die jou ook begrijpt.

 

Hoe moet je nu beginnen?

 

1. Maak jouw keuze voor een advocaat-mediator en maak een afspraak
Om te kunnen scheiden, moet een advocaat een verzoekschrift tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Het is niet nodig om allebei een eigen advocaat in te schakelen. Je kunt proberen om jouw scheiding in overleg met elkaar te regelen, met behulp van een advocaat-mediator. Het voordeel is, dat dit sneller en goedkoper is. Belangrijker nog is dat dit ook voor een betere verhouding met de andere partner zorgt.

 

2. Denk na over wat je gelukkig maakt
Hoe zou je je toekomst willen zien? Dat is het doel dat nagestreefd moet worden.

 

3. Verzamel informatie
Over allerlei zaken moeten afspraken gemaakt worden, waaronder ook de financiën. Het is verstandig alvast de gegevens die de advocaat-mediator nodig heeft te gaan verzamelen. Maak gebruik van de twee handige checklists: benodigde informatie scheiding en benodigde informatie alimentatie, te vinden in het stappenplan op de website.

 

4. Regel het goed
Onderschat niet wat er allemaal geregeld moet worden bij een scheiding. Dat is niet altijd even makkelijk als je niet lekker in je vel zit door een scheiding. Probeer echter niet afspraken of zaken te vermijden. Slecht geregelde afspraken komen vaak met een grote boemerang terug.

 
Doe het goed!

 

Karina Beers
Advocaat-Mediator


No Comments

Comments are closed.